TOS-nieuws | nr. 11
Thuis Op Straat

Thuis Op Straat (TOS) is in Rotterdam actief in de gebieden Centrum, Charlois, Delfshaven, Hillegersberg-Schiebroek, Kralingen-Crooswijk en Noord.
TOS organiseert activiteiten, geeft aandacht en spreekt de jeugd aan. Zo werkt TOS aan een gemoedelijker en veiliger klimaat op pleinen en straten.

Lees verder
Terugblik Kinderrechtenfestival 2019

Omdat het Kinder­rechten­verdrag dit jaar 30 jaar bestaat, werd het Kinderrechtenfestival Rotterdam dit jaar groots gevierd.
TOS organiseerde het festival in samenwerking met UNICEF, de gemeente Rotterdam en Plaswijckpark. Maar liefst 1369 kinderen en 803 ouders bezochten zondag 17 november het festival in Plaswijckpark.

Lees verder
Erkend effectief

De erkenningscommissie Maatschappelijke ondersteuning, participatie en veiligheid erkent de interventie Thuis Op Straat als effectief.

Lees verder
In / uit dienst

Uit dienst per 1 oktober 2019: Tabitta Manusiwa (TSO Charlois); per 1 november: Anas Aklyi (TSO Charlois), per 1 december: Simone Klink (TOS Delfshaven).
In dienst per 1 oktober 2019: Razab Sekh (TSO Charlois); per 1 januari 2020: Yunus Akgun (TSO Charlois).

 
Nieuwsbrief online

Wanneer de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hieronder om de nieuwsbrief online te bekijken.

Lees verder
TOS-logboek is terug!

Vanaf 1 januari 2020 gebruikt TOS het elektronisch logboek weer, ontwikkeld door het Verweij Jonker Instituut. Alle TOS-praktijken houden het logboek dagelijks bij. Zo leggen zij systematisch vast hoe ‘het klimaat’ op de straten en pleinen zich ontwikkelt. TOS registreert harde feiten (verhouding jongens/meisjes, etniciteit, oudercontacten), trends (pesten, ruzies, positief gedrag), interpretatie (schoon, heel, veilig, praatjes) en ‘dingen die je niet ziet’ (sfeer, veiligheidsgevoel en ervaringen van deelnemers).
Het elektronisch logboek is een belangrijk middel om te registreren wat er op de pleinen en in de wijken gebeurt, de koers te bepalen en te sturen op resultaten.

Beste wensen

Thuis Op Straat bedankt alle kinderen, tieners en jongeren die in 2019 aan TOS-activiteiten hebben meegedaan. Ook bedankt TOS alle partners, medewerkers, vrijwilligers en stagiairs voor de samenwerking in 2019.

TOS wenst iedereen fijne feestdagen, een mooie, veilige jaarwisseling en een speels en actief 2020!

Relaties van TOS ontvangen periodiek TOS-nieuws, een uitgave van Thuis Op Straat, Slinge 250, 3085 EX Rotterdam,
T 010 4103035, E info@thuisopstraat.nl W www.thuisopstraat.nl
aanmelden | afmelden