TOS-nieuws | nr. 13
Thuis Op Straat

Thuis Op Straat (TOS) is in Rotterdam actief in de gebieden Centrum, Charlois, Delfshaven, Hillegersberg-Schiebroek, Kralingen-Crooswijk en Noord.
TOS organiseert activiteiten, geeft aandacht en spreekt de jeugd aan. Zo werkt TOS aan een gemoedelijker en veiliger klimaat op pleinen en straten.

Lees verder
Cadeau Kiwanis

Kiwanis gaf TOS al drie jaar een familiedag in Plaswijckpark cadeau. Dat was dit jaar niet mogelijk, maar Kiwanis kwam met een prachtig alternatief: tien (groeps)jaarkaarten. Daarmee kan TOS op doordeweekse dagen met 80 kinderen genieten in het gezellige familiepark.

Happertje

TOS laat het aloude 'happertje' herleven. Kinderen moeten eerst knippen en vouwen om het TOS-happertje in elkaar te zetten. Daarna vullen ze de vakken met vragen, opdrachten of voorspellingen. En dan kan het spel beginnen!

#blijfthuis(opstraat)

Tijdens het begin van de intelligente lockdown konden de medewerkers van Thuis Op Straat geen activiteiten voor de jeugd organiseren. Zij deden andere werkzaamheden zoals boodschappen doen voor ouderen en het aanspreken van jeugd op het naleven van de corona-regels. Onder de noemer #blijfthuis(opstraat) was TOS ook online actief.

Lees verder
Meldcode in vijf stappen

TOS volgt de Meldcode huiselijk geweld en kinder­mis­handeling. Er zijn vijf stappen: signalen in kaart brengen, collegiaal overleg, zorgen met betrokkene bespreken, alle informatie afwegen en dan beslissen over melding en hulpverlening.

Lees verder
 
Nieuwsbrief online

Wanneer de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hieronder om de nieuwsbrief online te bekijken.

Lees verder
Weer op de pleinen

Sinds 6 mei is TOS in de zes gebieden in Rotterdam weer - beperkt - actief op pleinen. Vanaf 1 juni kan de jeugd TOS weer vinden op alle locaties zoals voor de coronacrisis; de uitvoering is aangepast aan de huidige regels en richtlijnen.

Rijnmond Helpt!

Tieners en jongeren moeten spelen en bewegen op anderhalve meter afstand van elkaar. Ze konden bijvoorbeeld al stoepranden, maar dankzij Rijnmond Helpt hebben alle TOS-praktijken nu ook de spelletjes KanJam en Kubb.

Lees verder
Jeugdparticipatie

Premier Rutte riep de jeugd op om ideeën aan te dragen en (liefst opbouwende) kritiek te leveren op het coronabeleid en de anderhalve-meter-maatschappij.
De Katrol, Speel-o-theek leuk leren 010, DOCK en TOS gebruiken hiervoor een 'brief aan Mark Rutte' die de kinderen en jongeren helpt om hun ideeën en meningen op papier te zetten.

WatchThizzz

Buurtwerk, DOCK, JOZ, M!ero, Pit010, SOL, TOS, Vitis Welzijn en wmo radar zijn gestart met WatchThizzz. Dit verzamelplatform biedt challenges, goede voorbeelden en een digitale hulplijn voor jongeren.

Lees verder
Relaties van TOS ontvangen periodiek TOS-nieuws, een uitgave van Thuis Op Straat, Slinge 250, 3085 EX Rotterdam,
T 010 4103035, E info@thuisopstraat.nl W www.thuisopstraat.nl
aanmelden | afmelden