TOS-nieuws | nr. 16
Thuis Op Straat

Thuis Op Straat (TOS) is in Rotterdam actief in de gebieden Centrum, Charlois, Delfshaven, Hillegersberg-Schiebroek, Kralingen-Crooswijk en Noord.
TOS organiseert activiteiten, geeft aandacht en spreekt de jeugd aan. Zo werkt TOS aan een gemoedelijker en veiliger klimaat op pleinen en straten.

Lees verder
TOS in database Aanpakken Jeugdgroepen

Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) ontwikkelde samen met Bureau Beke een database met informatie over aanpakken gericht op jeugd(groepen). Ook Thuis Op Straat staat hierin.

Lees verder
Hockeyclinics

In samenwerking met de stichting Hockey Voor Iedereen organiseerde TOS in Hillegersberg-Schiebroek hockeyclinics op het Ganzerikplein, aan de Donkersingel en in de Ajaxstraat. De afsluiting vindt plaats in de Rotterdome bij Hockeyclub Rotterdam.

Een jongen uit het Nieuwe Westen

Thuis Op Straat komt regelmatig op verschillende pleinen in het gebied Delfshaven, zoals het Tidemanplein in de wijk het Nieuwe Westen. Bij TOS zijn kinderen, tieners en jongeren altijd welkom. Nu en dan merken we dat er kinderen zijn die net iets meer aandacht verdienen dan anderen. Zoals een jongen van 16 jaar.

Lees verder
Jongerenbijbanen Kralingen-Crooswijk

In Kralingen-Crooswijk heeft TOS de opdracht om 20 jongeren aan een bijbaan te helpen. Dit is ruimschoots gelukt ondanks corona, of juist mede door corona (want er vielen veel andere bijbanen weg).

Wandelgroepen Zuiderpark

Zeker in deze periode is het belangrijk om te blijven bewegen. Iedere dinsdag van 15.00-16.00 uur wandelt een groep COPD-patiënten vanaf Zuiderpark Avonturen Point (ZAP) door het Zuiderpark. Vervolgens drinken zij, als de regels het toelaten, gezellig samen een kopje koffie.
Vanaf december is een nieuwe wandelgroep gestart op vrijdag van 15.00-16.00 uur. Iedereen is welkom!

In & uit dienst

In dienst per 1 oktober: Sabrina de Jong (Charlois);
per 1 november 2020: Merrick Leijnse (Noord).
Einde contract per 31 december 2020: Jordy Rodrigues (Delfshaven).

 
Nieuwsbrief online

Wordt de nieuwsbrief niet goed weergegeven? Klik dan hieronder om de nieuwsbrief online te bekijken.

Lees verder
TOS-Delfshaven wint Stoeprand-challenge

De Stoeprand-challenge van Jantje Beton was onderdeel van het NK Stoepranden, dat dit jaar anders dan anders was.
Het team Sportplaza Lloyd Multiplein van TOS-Delfshaven verzon een Stoeprandvariant waaraan zes personen kunnen meedoen en waarbij ook diagonaal gespeeld wordt. Dit creatieve idee was goed voor de winst van de Stoeprand-challenge!

Klik op 'lees verder' om het filmpje te bekijken.

Lees verder
Winterprogramma Charlois

Onder de noemer 'samen sterk in Charlois' organiseren TOS en DOCK in de kerstvakantie activiteiten in het Zuiderpark.
De jeugd kan op 21 t/m 24 en 28 t/m 30 december onder meer schaatsen, voetballen, freerunnen, lasergamen, creatief bezig zijn, marshmallows roosteren, worstenbroodjes maken en pannenkoeken bakken.

TOS-bakfiets

In gebied Hillegersberg-Schiebroek rijdt sinds kort de TOS-bakfiets. Daarin zitten alle sport- en spelmaterialen die nodig zijn voor de activiteiten in de wijk 110-Morgen.
Als dit goed werkt, hoopt TOS in 2021 ook in andere gebieden van Rotterdam met een bakfiets op pad te gaan.

Padel op Zuid

Racketsport Padel wordt steeds populairder op de Sportplaza Zuiderpark. In samenwerking met Padelclub ‘Padel Only’ organiseerden we op 30 oktober het eerste officiële Sportplaza Padeltoernooi.
Na een spannende finale mag het team van Younes en Abderrahman zich nu padelkampioen van de Sportplaza noemen!

TOS Sportplaza Zuiderpark heeft meer Padel-activiteiten voor jong en oud. Wie slaat er de volgende keer een balletje mee?

Op naar 2021!

Thuis Op Straat bedankt alle partners, medewerkers, vrijwilligers en stagiairs voor de samenwerking in 2020, en alle kinderen, tieners en jongeren die in 2020 aan TOS-activiteiten hebben meegedaan.

TOS wenst iedereen fijne feestdagen, een rustige jaarwisseling en een speels, actief maar vooral gezond 2021!

Relaties van TOS ontvangen periodiek TOS-nieuws, een uitgave van Thuis Op Straat, Slinge 250, 3085 EX Rotterdam,
T 010 4103035, E info@thuisopstraat.nl W www.thuisopstraat.nl
aanmelden | afmelden