TOS-nieuws | nr. 18
Thuis Op Straat

Thuis Op Straat (TOS) is in Rotterdam actief in de gebieden Centrum, Charlois, Delfshaven, Hillegersberg-Schiebroek, Kralingen-Crooswijk en Noord.
TOS organiseert activiteiten, geeft aandacht en spreekt de jeugd aan. Zo werkt TOS aan een gemoedelijker en veiliger klimaat op pleinen en straten.

Lees verder
Een nieuwe lente, een nieuwe site

De website van de JongerenBijdrageRegeling (JBR) is helemaal vernieuwd. Voor Rotterdamse jongeren tussen de 12 en 27 jaar is het nu nog duidelijker hoe zij bij JBR een financiële bijdrage kunnen aanvragen. Daarmee kunnen zij hun ideeën voor een project of evenement realiseren.
Klik op 'lees verder' om de nieuwe website te bekijken.

Lees verder
Mini-vakanties

Ook dit jaar organiseert TOS met partners mini-vakanties. De zomervakantie begint met 'Wakker worden op Woudestein'. In totaal 24 kinderen uit de gebieden Centrum, Kralingen-Crooswijk en Noord gaan spelen, sporten en overnachten in het voetbalstadion van Excelsior. Aan het einde van de vakantie gaan 24 kinderen uit Schiebroek en 110Morgen 'slapen op het stoomschip'. Niemand terug de klas in zonder vakantieherinnering!

Gamen en buitenspelen

TOS wil altijd aanhaken bij nieuwe initiatieven en ontwikkelingen die goed zijn voor de jeugd. Daarom sluit TOS met buitenactiviteiten aan op populaire games en eSports. Dus de skelterrace is nu Mario Karten en trefbal heet nu real life Fortnite.

In / uit dienst

Per 1 april 2021 is Tom Dijksman in dienst bij TOS voor het gebied Delfshaven. Tom kent TOS al goed, hij had enkele jaren een jongerenbijbaan bij Sportplaza Zuiderpark.

 
Nieuwsbrief online

Is de weergave van de nieuwsbrief niet goed? Klik dan op 'lees verder' om de nieuwsbrief online te bekijken.

Lees verder
Winter Games

Dankzij de Winter Games kon TOS vanaf de kerstvakantie tot eind februari extra activiteiten uitvoeren om de jeugd perspectief te bieden in deze coronatijd. Er was extra geld van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport (VWS) en ondersteuning van de Krajicek Foundation, de Johan Cruyff Foundation en Sociaal Werk Nederland.
Klik op 'lees verder' om het filmpje te bekijken.

Lees verder
Paaltjesvoetbal 2.0

In februari organiseerden TOS en Excelsior4All een Pole Soccer® toernooi in Schiebroek. Deze eerste kennismaking met paaltjesvoetbal nieuwe stijl was een succes. In de meivakantie organiseert TOS nog meer Pole Soccer®toernooien, onder andere op het Lloyd Multiplein, Sportplaza Zuiderpark en Schuttersveld.
Klik op 'lees verder' om het filmpje te bekijken.

Lees verder
Pannenkoekendag

Nationale Pannenkoekendag op 19 maart 2021 was voor de Coalitie Erbij Rotterdam een mooie gelegenheid om eenzaamheid en sociaal isolement te doorbreken. Diverse TOS-praktijken werkten hier graag aan mee.
In Hillegersberg-Schiebroek bakten vrijwilligers en professionals onder leiding van DOCK bij brasserie Thuis meer dan 1.000 pannenkoeken. Trevvel bracht deze snel naar de juiste locaties waar scholieren van Melanchthon en Albeda de heerlijke pannenkoeken uitdeelden.

Meidenvoetbal

Meidenvoetbalteams uit Spangen en Schiebroek-Zuid kregen kleding van de Sportspullenbank. Nu trainen ze in een fraai tenue wekelijks bij TOS en wmo radar of Excelsior4All.
Dankzij een gulle gift van stichting IKDZ kan het meidenteam uit Schiebroek begin mei meedoen aan de VOC-voetbaldagen, georganiseerd door Ubuntu Sport.

Relaties van TOS ontvangen periodiek TOS-nieuws, een uitgave van Thuis Op Straat, Slinge 250, 3085 EX Rotterdam,
T 010 4103035, E info@thuisopstraat.nl W www.thuisopstraat.nl
aanmelden | afmelden