TOS-nieuws | nr. 20
Thuis Op Straat

Thuis Op Straat (TOS) is in Rotterdam actief in de gebieden Centrum, Charlois, Delfshaven, Hillegersberg-Schiebroek, Kralingen-Crooswijk en Noord.
TOS organiseert activiteiten, geeft aandacht en spreekt de jeugd aan. Zo werkt TOS aan een gemoedelijker en veiliger klimaat op pleinen en straten.

Lees verder
Kinderrechtenfestival 2021

Zaterdag 20 november bezochten ruim 1.100 kinderen met circa 750 ouders het Kinderrechtenfestival in Plaswijckpark. Zij kregen informatie over kinderrechten en konden de hele dag allerlei leuke activiteiten doen, dankzij de inzet van veel partijen. De organisatie van het festival was in handen van Unicef team Rotterdam, Plaswijckpark, gemeente Rotterdam en Thuis Op Straat.
Klik op 'lees verder' om het filmpje te bekijken.

Lees verder
BlazePod is hot!

Thuis Op Straat gaf in het kader van het 25-jarig bestaan een cadeau aan de stad: BlazePod voor alle gebieden waar TOS actief is. Dit spel met lampjes op de grond slaat enorm aan bij de jeugd. Wanneer een lamp in de eigen kleur gaat branden, moet de speler deze zo snel mogelijk aantikken. De tijd komt in de app die bij het spel hoort. De kinderen, tieners en jongeren trainen op de pleinen met BlazePod hun conditie, reactiesnelheid, motoriek en sociale vaardigheden.
Klik op 'lees verder' om een artikel uit het AD over BlazePod te lezen.

Lees verder
In en uit dienst

In dienst per 1 september 2021: Inan Yetimoglu (Charlois).
Uit dienst per 1 januari 2022: Jason Loanjoe (JBR).

 
Nieuwbrief online

Is de weergave niet goed? Klik dan hieronder op 'lees verder' om de nieuwsbrief online te bekijken.

Lees verder
PBS

27 oktober volgden de medewerkers van Thuis Op Straat een trainingsdag Positive Behavior Support (PBS) in de wijk. Deze aanpak geeft handvatten om samen te bouwen aan een duurzaam, positief wijkklimaat. Het doel is om sociaal gedrag van kinderen, tieners en jongeren te bevorderen en gedragsproblemen zoveel mogelijk te voorkomen. De gezamenlijke, positieve 'taal' die met PBS ontstaat, zorgt voor duidelijkheid, herkenbaarheid en voorspelbaarheid. Kernwaarden voor TOS binnen PBS zijn: plezier, veiligheid, persoonlijke ontwikkeling, aandacht en respect.

Lees verder
JongerenBijdrageRegeling

Ondanks alle beperkingen dienden jongeren in 2021 toch 69 aanvragen in bij de JongerenBijdrageRegeling (JBR). Hiervan zijn er 52 goedgekeurd. JBR heeft contact gehad met alle aanvragers. Helaas konden niet alle geplande activiteiten doorgaan. Een deel schuift door naar volgend jaar.
Voor nieuwe initiatieven kunnen jongeren nog steeds een aanvraag indienen bij JBR.

Lees verder
Op naar 2022!

Dit is alweer de laatste nieuwsbrief in ons jubileumjaar.
Thuis Op Straat bedankt alle partners, medewerkers, vrijwilligers, stagiairs en buurtbewoners voor de samenwerking in 2021, en alle kinderen, tieners en jongeren die aan TOS-activiteiten hebben meegedaan.
TOS wenst iedereen alvast fijne feestdagen, een rustige jaarwisseling en een speels en buitengewoon 2022!

Relaties van TOS ontvangen periodiek TOS-nieuws, een uitgave van Thuis Op Straat, Slinge 250, 3085 EX Rotterdam,
T 010 4103035, E info@thuisopstraat.nl W www.thuisopstraat.nl
aanmelden | afmelden