ga naar startpagina

Zomercampus010

Zomercampus 010 zorgt ervoor dat duizenden kinderen in Rotterdam tijdens de vakantie kunnen leren en spelen. Burgemeester Aboutaleb verrichtte maandag 20 juli 2020 de officiële opening op Sportplaza Zuiderpark.

De burgemeester zei bij de opening dat hij blij is met de combinatie van educatie en leuke dingen doen, en dat het heel belangrijk is dat de kinderen na de vakantie verhalen kunnen vertellen over wat ze hebben meegemaakt. Daarna gaf hij het startsein voor de opening waarbij 30 kinderen op djembes trommelden.

Zomercampus010 is een initiatief van het Jeugdfonds Sport & Cultuur en de gemeente Rotterdam waaraan veel partners meedoen, waaronder Thuis Op Straat. Kinderen uit de groepen 3 tot en met 7 van het basisonderwijs en jongeren die volgend jaar eindexamen doen (3vmbo, 4havo en 5vwo) kunnen twee weken gratis meedoen aan leuke en leerzame activiteiten. De activiteiten zijn gevarieerd: lessen taal, rekenen of een vak naar keuze, een eigen krant maken, leren fotograferen en in teamverband muziek maken, dansen, sporten en spelletjes doen. Tijdens de zomervakantie is er in totaal plek voor 6.000 deelnemers. TOS werkt graag mee aan de Zomercampus010 omdat dit perfect past bij het uitgangspunt “Niemand terug de klas in zonder vakantieherinnering”.

<<terug naar nieuws